Jul i juli: Er det på tide å handle på vinterkupp? | CNN (2023)

Jul i juli: Er det på tide å handle på vinterkupp? | CNN (1)

Frankfurt, Tyskland, arrangerer et tradisjonelt julemarked, elsket av lokalbefolkningen og besøkende. John Leibach fra Augusta, Georgia, planlegger å fly til Frankfurt i desember. Hva er den beste tiden for ham å kjøpe en billett?

CNN

Det har vært så brennende varmt i denne rekordsommeren at det er vanskelig å forstå spørsmålet: Er det på tide å begynne å kjøpe flybilletter til vinterferien for å sikre en anstendig pris?

Kalenderen vet hva som er vanskelig for våre varmeberørte sinn å innse: Thanksgiving i USA er bare fire måneder unna, og jul og nyttår er bare en måned senere.

Julen er definitivt i tankene til 61 år gamle John Leibach fra Augusta, Georgia. Leibach, som er ansatt i et ingeniørfirma, har dype røtter i Tyskland og har besøkt familie i Mainstockheim, en liten by i Bayern, i flere tiår.

Han elsker julemarkedene der. "Jeg synes at tysk jul bare er litt mindre kommersiell ... og dette går tilbake til barndommen min - faren min tok oss mye dit."

Bør Leibach kjøpe disse billettene snart? CNN Travel snakket med eksperter om deres prognose for reisesesongen for vinterferien og hva potensielle flygeblader som leter etter et rimeligst mulig sete bør gjøre nå.

Prognose: En travel sesong i vente

Jul i juli: Er det på tide å handle på vinterkupp? | CNN (2)

Reisende venter i en TSA-sikkerhetskontrolllinje på Orlando International Airport i Florida to dager før julaften i 2022. Å reise på juledag kan spare deg penger – og du vil sannsynligvis ha færre folk som sliter med på flyplassen og på flyplassen. flygning.

Før du kjøper en billett, er det greit å vite hva du kan forvente på flyplasser og denne vinteren.

"Flyreiser er offisielt tilbake, og jeg forventer at momentumet vil fortsette gjennom årets feriesesong," Phil Dengler, medgründer av nettstedet for reiseråd på nettetFerien, fortalte CNN Travel i et e-postintervju. Mange dager i år "er på nivå med eller større enn det siste pre-pandemiske reiseåret i 2019, og TSA kunngjorde nylig at det hadde sin travleste dag i historien," sa han.

Det er rett i tråd med hva Scott Keyes, grunnlegger av reisenettstedetGår, venter til ferien.

"Vi har sett rekorder bli slått gjennom hele 2023. ... Alt dette forteller meg å forvente at flere rekorder blir slått og forvente at det blir nok en travel, travel vinterreiseperiode," sa Keyes til CNN Travel.

Sølvforet? "Jeg er ganske bullish når det gjelder hvor ting er på vei," sa Keyes.

Keyes bemerket at flybillettene har "falt raskt det siste året." Han sa at den nådde en topp i mai 2022 og har falt i 10 av de siste 13 månedene.

"Dette sier meg at selv om ting kommer til å fortsette å være travelt, har ikke flyselskapene samme prisstyrke som i fjor, så du kan absolutt forvente at det vil være flere billige flyreiser tilgjengelig og i det minste ikke forventer å måtte betale slike iøynefallende, grenseoverskridende priser.»

Er det på tide å kjøpe vinterbilletter nå?

«Jeg vil si at julen i juli – 25. juli – er når du bør begynne å planlegge julereisen. Ikke å bestille det, men planlegge det, sier Haley Berg, hovedøkonom ved reiseappenHopper.

Berg bemerket en ny kostbar vane i den flygende offentligheten hun har sett dukke opp.

«Reisende etter pandemien planlegger i siste liten. De bestiller mye nærmere flyavganger, sa hun. Flyers kan gå glipp av tilbud når som helst på året ved å vente så sent, men å gjøre det for vinterferien fører til «større konsekvenser», advarte hun.

For internasjonale flyvninger anbefaler Berg å bestille innen den andre uken i september for å unngå høyere priser.

«For innenlands har du litt mer tid. Prisene vil trolig være på sitt laveste de to siste ukene av september, de to første ukene av oktober. ... Ikke forvent å bestille innenlandsreiser for ferien på et par måneder, sa Berg. "Prisene er fortsatt ganske høye, men de kommer til å falle inn i det søte stedet."

Jeff Klee, administrerende direktør iCheapAir.com, foreslår en generell bestillingstidsramme på omtrent 70 dager ut i 2023.

"IfølgeCheapAir.com 2023 innenriks flyreisestudie, den beste dagen å bestille billige flyreiser på er i gjennomsnitt 70 dager før avreisedatoen. Hvis prisen er hovedhensynet, faller de laveste flybillettene med noen valgmuligheter innenfor dette vinduet, sa Klee via e-post.

«Gulllokk-vinduet»

Jul i juli: Er det på tide å handle på vinterkupp? | CNN (3)

Den idylliske Akumal-bukten ved Det karibiske hav i delstaten Quintana Roo, Mexico, gjør en fristende vinterflukt. Vanligvis kan amerikanske besøkende som planlegger å fly til Mexico følge timingforslagene for hjemmemarkedet.

Keyes of Going sammenligner billetthandel med kleshandel.

"Hemmeligheten bak å få billige feriereiser kan oppsummeres i fire ord: Bestill alltid motsatt sesong," sa han. "Tenk på det som om du kjøper en vinterfrakk. Når kommer de i salg? Om sommeren. Når selges badedrakter? Om vinteren. … Det er slik det fungerer med toppreiser.»

Keyes sa at perioden hvert år da det er mest sannsynlig at de billigste vinterferieflyvningene dukker opp er kjent som «Goldilocks-vinduet». For innenlandsflyvninger i år er det omtrent tre til seks måneder unna, sa han. For internasjonale er det fire til til og med 10 måneder ute.

"Vi er akkurat nå i disse Goldilocks-vinduene, absolutt for internasjonale reiser og til og med å komme dit for innenlandsreiser også," sa Keyes i midten av juli. "Det er ikke slik at alle som håper å reise denne julen eller nyttåret bør gå tom for å bestille fly i dag, uavhengig av billettpris, men nå er tiden du bør begynne å se på."

For USA-baserte flyers er ruter til Canada, Mexico og Karibia mer i tråd med innenlandske prismønstre enn internasjonale flyvninger til Europa og Asia, sa Keyes.

Keyes så nylig noen billige flyeksempler i midten av juli til jul: New York til Dublin uten mellomlanding $527 tur/retur. Flyreiser til Azorene for $680 tur/retur. De var mer enn halvparten av hva han hadde forventet at de skulle koste om noen måneder, sa han.

Klee fra CheapAir sa flytting før snarere enn senere: «I likhet med tidligere år, forventer vi en travel ferieflysesong, og tidligfuglen får den beste flybilletten i år. Vi anbefaler å kjøpe flyreiser på tidlig side for å unngå høyere priser.»

Farene ved dawdling

Dengler of the Vacationer er også fast i den tidlige ormeleiren.

"Det er bare et begrenset antall dager og fly tilgjengelige i løpet av høytiden, og det er derfor det er viktig å starte søket nå," sa han. "Når november og desember nærmer seg, vil ønskelige tider, seter og ruter enten bli utsolgt eller øke betraktelig i kostnader."

«Jeg anbefaler å bestille Thanksgiving-flyvninger innen slutten av august eller begynnelsen av september. På det absolutt siste, bok av Halloween. Til jul anbefaler jeg også å bestille innen slutten av august eller begynnelsen av september. Senest bør du bestille innen Thanksgiving," sa han.

"Å bestille en Thanksgiving-flyvning i november eller en juleflyvning i desember vil sannsynligvis føre til en dyr, uønsket flytid med en eller flere forbindelser."

Dengler rådet folk til å bevege seg raskt – og bestille direkte hos flyselskapet.

"Hvis du trenger å endre reiseruten din på grunn av en kansellering eller betydelig forsinkelse, er det mye lettere å kunne kontakte flyselskapets supportteam i motsetning til en tredjeparts bestillingstjeneste."

Andre sparetips

Jul i juli: Er det på tide å handle på vinterkupp? | CNN (4)

Drømmer du om å besøke Forum Romanum? For amerikanske reisende kan Thanksgiving-uken tilby noen reelle besparelser på internasjonale flypriser.

Datoene du reiser og returnerer er like viktige som hvor langt ut du bestiller billett når det kommer til bedre priser, sa Berg.

Hvis du har tidsfleksibiliteten, sa hun å sammenligne priser for ulike kombinasjoner av avganger og returer kan gi noen besparelser. Og hvis du ikke har noe imot det, er det å fly på selve ferien vanligvis den billigste datoen – og den minst overfylte, sa Berg.

Til høsttakkefest og jul anbefaler Dengler å fly ut så langt før ferien som mulig. Ved retur fly hjem så mange dager som mulig etter ferien. The Vacationer tilbyr ogsåen fullstendig, detaljert strategifor vinterferien 2023.

Keyes tilbød denne bonusen hvis du er i USA: "Thanksgiving er den skjulte beste uken i hele året for internasjonale reiser. Og her er grunnen: Det er en veldig amerikansk-sentrisk ferie. Folk reiser hjem for å være med familien, ha kalkun, se fotball. Alt er flott, men per definisjon, alle de menneskene som reiser innenlands, reiser ikke internasjonalt.»

Mens innenlandspriser kan bli svært høye den uken, kan internasjonale priser gi enorme besparelser.

«Det kan koste samme pris å fly til Reno, Nevada, som til Roma, Italia. Ingenting mot Reno, men jeg kan absolutt forestille meg at jeg vil ha en mer minneverdig tur til Italia enn til Nevada.»

Dengler på Vacationer nevnte et godt eksempel: En tur-retur-flyvning fra New York til Roma via Air Canada for bare $552 fra søndag 19. november til tirsdag 28. november.

Hold ut – men ikke for lenge

Tilbake i svulmende Augusta, Georgia, gir John Leibach tid til sin kule juleferie – men ikke så lenge. Leibach sa at han med vilje venter på at sommerferievanviddet skal ta slutt og finne ut nøyaktig hvor mye fri han kan ta.

Akkurat nå sikter han på et septemberkjøp.

«Utsettelsen er ikke en prissatsing så mye som det er å være sikker på at jeg er komfortabel med å være borte fra jobb så lenge. … [Men] jeg tror det er gode odds at prisene vil falle når sommerreisen er over.»

Han betalte nesten 2000 dollar for en tur-retur-billett til Frankfurt i mai. Han håper på en pris mellom $1500 og $2000 for juleturen. "Hvis det er høyere, går jeg fortsatt."

Leibach burde ha anstendige utsikter til en anstendig avtale hvis Keyes' prognose holder. De beste kuppene vil sannsynligvis skje fra nå til midten av september, sa Keyes.

"Dine odds for en billig flyreise over jul og nyttår er på sitt beste i løpet av de neste to månedene, og så begynner oddsene dine å synke bratt når vi nærmer oss den faktiske ferieperioden."

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Merrill Bechtelar CPA

Last Updated: 30/08/2023

Views: 5862

Rating: 5 / 5 (70 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Merrill Bechtelar CPA

Birthday: 1996-05-19

Address: Apt. 114 873 White Lodge, Libbyfurt, CA 93006

Phone: +5983010455207

Job: Legacy Representative

Hobby: Blacksmithing, Urban exploration, Sudoku, Slacklining, Creative writing, Community, Letterboxing

Introduction: My name is Merrill Bechtelar CPA, I am a clean, agreeable, glorious, magnificent, witty, enchanting, comfortable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.