Moderne spisestuedesigntrender 2023 (2023)

De glade eierne av spisestuen blir absolutt ikke lei av å nyte en så rasjonell organisering av plass i leiligheten deres.

Det er dette rommet som blir et av de mest symbolske og koselige i leiligheten: dets tilstedeværelse lar ikke bare hele familien samles komfortabelt til middag, lunsj eller frokost, men demonstrerer også statusen og respektabiliteten til eierne av huset som en hel. Og hvis du også designet det i samsvar med dagens trender, vil hvert måltid stoppe her i noe spesielt.

Det spiller ingen rolle om spisestuen din er kombinert med et kjøkken, terrasse eller loggia, eller om det er et separat isolert rom - i alle fall avhenger atmosfæren og stemningen til venner og familie av designet. Interiørdesignerne har allerede kommet med en liste overmoderne spisestuedesigntrender 2023. En liten spoiler: det vil ikke være noe altfor komplisert, klumpete og overnaturlig - bare et maksimum av naturlige teksturer, uventede farger og maksimal harmoni.

Innhold

 • Topp 5 spisestuedesigntrender i 2023
  • Eklektisisme holder ikke
  • Så mye lys som mulig
  • Nisjer og skillevegger som et viktig element i interiøret
  • Tre aksent vegger
  • Levende planter
 • Trendy spisestuefarger for 2023
 • Spisestuebelysningstrender 2023
 • Spisestuemøbler 2023
 • Spisestuesett
 • Spisebordstrender 2023
 • Spisestoltrender 2023
 • Tapettrender for spisestue 2023
 • Spisestueinnredningstrender 2023
 • Gardintrender for spisestue 2023
 • Gulvtrender for spisestue 2023
 • 2023 Spisestuedesigntrender: konklusjoner

Topp 5 spisestuedesigntrender i 2023

Vi har gjentatte ganger lagt vekt på minimalismens dominans i moderne moderne interiør, men på tampen av 2023 innrømmet designere likevel at vekten på absolutt korthet og funksjonalitet er overdreven. Det er derfor den ideelle spisestuen for den kommende sesongen legemliggjør komfort, hygge, individualitet – og kanskje lett, men ikke ekstravagant mangfold. Denne gangen fikk dekoratører og interiørspesialister spesiell oppmerksomhet fra fem av de mest interessante trendene.

Eklektisisme holder ikke

Som i utformingen av andre områder av huset, i utformingen av spisestuen, kan du godt avvike fra de stive prinsippene for en bestemt stil. Slik liberalisme er diktert av ønsket om individualitet, som fra sesong til sesong råder over andre trender. Det unike interiøret i dag verdsettes mye høyere enn det der en bestemt retning opprettholdes til minste detalj – og dette åpner for et ubegrenset felt for eksperimenter.

Nå trenger du ikke febrilsk gjennomsøke utvalget av butikker på jakt etter den perfekte gyldne lysekronen til din Art Deco-spisestue, eller sukke trist i en trendy, minimalistisk spisestue blottet for favorittsmykkene dine. Design 2023 har tatt et nytt kurs: et miljø som utelukkende er laget av ting som er hyggelige og kjære deg. Dette kan være et sjarmerende teppe, en nydelig vase eller en uvanlig hengende dekor. Selv om de ikke helt passer inn i den gitte stilen, er dette for det beste: en spesiell aura vil dukke opp i spisestuen som kan fortelle mye om eierne.

Så mye lys som mulig

Mørke, mystiske, bokstavelig og billedlig skjulte spisestuer er ikke lenger relevante – med mindre du selvfølgelig er en spionerfamilie. I moderne interiør dominerer lys bokstavelig talt rommet, slik at du kan føle rommet og deg selv i det på en ny måte. God stemning til lunsj og frokost, optimisme og avslapping til middag – uten ham vil dette rett og slett ikke være mulig.

Nye lysscenarier for spiserom er flernivåer og allsidige. Dette er enorme rektangulære og halvsirkelformede vinduer, og stilige lamper og skjult belysning, som er veldig populært i dag. Kombiner og bruk alle disse verktøyene på en måte som er mer behagelig for deg, og du vil umiddelbart sette pris på hvor mye hyggeligere livet generelt og matinntaket spesielt har blitt.

Nisjer og skillevegger som et viktig element i interiøret

I dag er designere bokstavelig talt forelsket i sonering – og dette er ingen tilfeldighet. Å leke med plass lar deg finne helt nye og uventede løsninger, og forvandle interiøret i leiligheten din til noe unikt.

Et av de vanligste soneringsalternativene er separasjonen av spisestuen fra kjøkkenet. I dette tilfellet er det fornuftig å glemme gipsplatevegger, dører og buede åpninger: moderne lette og mobile skillevegger vil skape den svært diskrete følelsen av isolasjon og stjele et minimum av plass. Du kan sette en skillevegg av glass, tre eller gipsplater, dekorere den med speil, porselenssteintøy med forskjellige teksturer, eller alt det samme treet – men mer om det senere.

Et annet fasjonabelt triks for eiere av romslige spiserom er nisjer der du kan organisere et lite avslapningsområde som kan bli en slags mini-stue. En liten koselig sofa, en lampett eller en liten gulvlampe, et par bokhyller – alt du trenger når du vil være alene eller ta en søt lur etter middagen.

Tre aksent vegger

Designere har gjentatte ganger tilstått sin oppriktige kjærlighet til tre, men når det gjelder spisestuer, har de hevet denne tilknytningen til en absolutt. I dette tilfellet snakker vi om aksentvegger laget av tre, som foreslås brukt i moderne interiør i svært forskjellige retninger.

Hvis du tror du kan klare deg med klassiske boiserie-paneler eller tradisjonelle planker, til og med malt og børstet, tar du dypt feil. Selvfølgelig er slike løsninger velkomne, men mer oppmerksomhet må vies til kreativitet. Tre 3D-paneler, paneler og mosaikk vil gjøre interiøret i spisestuen volumetrisk og rik. I tillegg ryktes det at naturlige og varme teksturer har en ekstremt positiv effekt på appetitten!

Levende planter

Til slutt kom vi til den triveligste trenden for oss – planter i det indre av spisestuen. I dag er hele verden gal etter øko, det er ikke lenger mulig å gjøre med tre, lin og keramikk – du trenger noe mer effektivt og uttrykksfullt. Og hvis du er for å ha så mange levende planter i potter i huset som mulig, er tiden inne.

Svaret på spørsmålet om hvor mye en slik løsning kan brukes i det indre av spisestuen er entydig: det er ingen begrensninger her. Vinduskarmpotter, hengende plantekasser, stilige hyller og aksentbord og til og med hele aksentvegger dekorert med frodige grønne vinstokker – la dyrelivet komme inn i hjemmet ditt og kjenn roen og stillheten selv med en lett matbit eller en kopp kaffe.

Trendy spisestuefarger for 2023

Ved å definere selve fargevalget for spisestuen for 2023 delte trendsettere innflytelsessfærer. Det amerikanske selskapet Behr overtok igjen utvalget av en fasjonabel palett for maling av veggene, men Pantone er allerede ansvarlig for nyanser av møbler og dekorative elementer.

De som i det minste har en generell ide om de trendy bakgrunnsnyansene som tilbys av Behr, vet allerede at mørke beige og safran nyanser, samt blå, blå og grågrønne, nå er den optimale løsningen for spisestuevegger. Når det gjelder ideene fra Pantone, er alt mye mer interessant her: det er nok å studere mer detaljert deres nåværende palett for den kommende sesongen, som inkluderer 10 nyanser:

 • "Skinnende gul" - optimistisk og mettet, som om den utstråler solvarme;
 • Earthy orange er en dempet nyanse av oransje som kan finne sin plass i både pastell og lyse spiserom;
 • "Beach glass" - en akvarell grønnaktig tone som skaper en nesten håndgripelig følelse av kjølighet;
 • "Energetisk indigo" - en sjarmerende lys blå farge som kan gi en ladning av livlighet og fantastisk stemning;
 • Lavafoss – en dyp rød farge som skaper en spesiell aura i spisestuen, dekorert i nøytrale toner;
 • «French blue», en dyp og tvetydig nyanse som vekker minner fra himmelen over Paris;
 • Askgrønn – en diskret tone med ubetingede mentolnoter, som bidrar til å føle ekte ro;
 • "Rust" er en oransje-brun farge med en subtil gylden glans som tilfører personlighet;
 • "Ametyst orchid" - en rolig og lakonisk tonalitet av lilla som gjør hvert stykke dekor og møbler til et unikt preg;
 • "Middagshimmel" er en veldig lyseblå nyanse som samtidig vekker assosiasjoner til polarisen og en varm sommerdag.

Spisestuebelysningstrender 2023

Som nevnt ovenfor, blir mer og mer oppmerksomhet rettet mot scenarier for spisestuebelysning - og derfor er det fornuftig å være nøye med følgende typer lamper og belysningsalternativer:

 • volumetriske lysekroner som et sentralt aksentelement i belysning eller spisestuedesign som helhet;
 • minimalistiske takhengere med børstede metalliske lampeskjermer;
 • lampetter og gulvlamper med gullbelegg og monokrome nyanser;
 • vintage lamper laget av metall, tre, glass og tekstiler;
 • grupper av runde pendellys i forskjellige størrelser.

Spisestuemøbler 2023

Når man snakker om spisestuemøbler, legger designere vekt på avvisningen av alt tungvint, pretensiøst og altfor omfangsrikt. Dette gjelder både bord og stoler og sofaer. Men først ting først.

Spisestuesett

Sett med et bord og flere stoler er en god løsning som lar deg raskt oppnå en balanse i design for de som ikke liker å bruke tid på å lete etter optimale kombinasjoner eller er redd for å gjøre feil. Hvis du er interessert i ideen om å kjøpe et slikt sett, ta en titt på de mest relevante løsningene:

 • produkter med en naturlig tekstur av naturlig tre – muligens med en myk polering;
 • fasjonable kombinasjoner av materialer - tre med tekstiler, tre med metall, metall med glass;
 • rolige nøytrale nyanser som lar settet passe inn i ethvert interiør og sikrer relevansen selv når bakgrunnen endres – for eksempel fargen på veggene.

Spisebordstrender 2023

Å velge riktig spisebord er nøkkelen til din suksess med å skape et komfortabelt spisemiljø. For trendinnstilte mennesker bør følgende modeller vurderes:

 • naturlig massivt tre bord;
 • modeller med en base med kompleks geometri;
 • elegante moderne løsninger laget av metall og glass;
 • spisebord med kontrasterende topp og base;
 • ergonomisk og elegant skyvedesign.

Spisestoltrender 2023

En ekstremt nysgjerrig trend har dukket opp i designen av stoler for 2023 – ønsket om møbler med prefikset "ergo". For å forstå hva som står på spill, bør du ta hensyn til følgende fasjonable alternativer:

 • stoler og halvstoler med lav rygg;
 • myk og behagelig avføring;
 • trebenker;
 • lette kurv-, tre- eller plastmøbler på metallunderlag.

Tapettrender for spisestue 2023

Når du velger tapet til spisestuen din, kan du ikke gå galt ved å satse på følgende aktuelle trender og uventede løsninger:

 • stort blomstertrykk – opp til paneler og fresker i lyse nyanser;
 • vintage tapet;
 • abstrakt geometrisk mønster påført med subtile strøk;
 • 3D-dekor på marmor, onyx eller travertin.

Spisestueinnredningstrender 2023

2023 lover et stort antall ekstraordinære dekorative løsninger for spisestuen. Følgende designfunn er verdt spesiell oppmerksomhet:

 • speil i forskjellige størrelser, former og kombinasjoner – fra collager av små tilbehør til spektakulære speilvegger;
 • stilige plakater og plakater – inkludert de som er tegnet med din egen hånd;
 • designer dekorartikler - uvanlige vaser, abstrakte figurer og lysestaker;
 • aksentbord, elegante metallhyller og åpne skjenker.

Gardintrender for spisestue 2023

I tekstildesignet av vinduer i spisestuen vil du neppe ha noen problemer - bare fokuser på alternativene for gardiner som har blitt relevante for interiøret som helhet i 2023. Du må følge to nyanser: velg draperier som lar deg slippe inn maksimal naturlig farge inn ispisestueog sikre maksimal kompatibilitet med tekstildekorasjonen på bordet – en duk og servietter.

Gulvtrender for spisestue 2023

Når det gjelder gulv er valget for 2023 ikke veldig bredt. Dette er selvfølgelig først og fremst tregulv – med matt polering eller børstet effekt, samt porselenssteintøy med mønster som matcher parkett, treplate, edelstein eller med et moteriktig «stractella»-mønster.

2023 Spisestuedesigntrender: konklusjoner

Uansett hvilken stil, palett og dekorative løsninger du velger for spisestuen, bør alt dette underordnes det viktigste - å skape en atmosfære av varme, gjestfrihet og livsglede. Designere gir deg maksimale muligheter for stilige eksperimenter og skape interiør der hvert måltid vil bringe ekte nytelse.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Lidia Grady

Last Updated: 08/08/2023

Views: 5732

Rating: 4.4 / 5 (45 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Lidia Grady

Birthday: 1992-01-22

Address: Suite 493 356 Dale Fall, New Wanda, RI 52485

Phone: +29914464387516

Job: Customer Engineer

Hobby: Cryptography, Writing, Dowsing, Stand-up comedy, Calligraphy, Web surfing, Ghost hunting

Introduction: My name is Lidia Grady, I am a thankful, fine, glamorous, lucky, lively, pleasant, shiny person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.